پس از پروتز کامل

مراقبت های بعد از پروتز دندان

  • بیمار تا ۲۴ ساعت بعد از درمان بهتر است از وارد کردن فشار به  پروتز خودداری کند.
  • در صورتی که در روزهای اول بعد از چسباندن پروتز بیمار احساس بلندی کرد، بهتر است برای اصلاح پروتز به دندانپزشک مراجعه کند.
  • بهداشت دهان پروتز شده بسیار مهم می باشد به همین علت در روز حداقل دو بار مسواک بزنید و از نخ دندان استقاده کنید.
  • هنگام کشیدن نخ دندان، قسمت های پروتز شده را با دقت بیشتری تمیز کنید تا از پوسیدگی و بوی بد دهان جلوگیری شود.
  • در صورتی که پروتز دندان با چسب موقت چسبانده شده است بعد از یک هفته برای چسباندن دائم پروتز به دندانپزشک مراجعه کنید.
  • در صورتی که برای پر کردن جای خالی دندان از پروتزمتحرک استفاده کرده اید برای تمیز کردن آن را می توانید از دهان خارج کنید.
  • در روز های اول بعد از قرار دادن پروتز در دهان، غذاهای نرم میل کنید.
  • در هفته ی اول امکان بروز زخم در لبه های پروتز وجود دارد، در صورت بروز چنین مشکلی حتما به دندانپزشک مراجعه کنید.
  • با تغییر در ابعاد فک برای تنظیم مجدد پروتز متحرک به دندانپزشک مراجعه کنید.
  • در صورتی که دسته دندان را از دهان خارج می کنید آن را در یک دستمال یا یک لیوان آب قرار دهید.

نکات چندی را گرد آوری کرده ایم که به شما کمک می کند تا به بهترین وجه از دندان مصنوعی خود مراقبت کنید. بخاطر داشته باشید که مدت زیادی طول می کشد تا به دندان مصنوعی عادت کنید، بنابراین صبور باشید.

گذاشتن و برداشتن دندان مصنوعی:
دندانپزشک یا متخصص پروتز به شما شیوه گذاشتن و برداشتن دندان مصنوعی را آموزش می دهد. هر سوالی دارید براحتی از وی بپرسید. قبل از ترک مطب یقین حاصل نمایید که مشکلی در گذاشتن و برداشتن دندان ندارید.
بخاطر داشته باشید که هرگز نباید دندان مصنوعی را به زور در دهان گذاشته یا بردارید.

عملکرد دندان مصنوعی جدید:
با گذاشتن دندان مصنوعی جدید احساس می کنید که یک جسم خارجی در دهان شماست، حتی اگر قبلا دندان مصنوعی داشته باشید. این امری کاملا طبیعی است چون مدتی زمان لازم است تا به آن عادت کنید. هنگامی که می خواهید برای اولین بار با دندان مصنوعی جدید غذا بخورید با غذاهای نرم شروع کنید (برای مثال سبزیجاتی که اندکی پخته شده باشند).
تکه های کوچکی از غذا را گاز بزنید و به آهستگی بجوید. در صورتی که قسمتی از دندان های شما مصنوعی نیست بجای دندان های مصنوعی، غذا را با آنها گاز بزنید. در صورت امکان بطور همزمان با دندان های هر دو طرف دهان غذا را بجوید. این عمل به افزایش گیر دندان مصنوعی در دهان شما کمک می کند.

نگهداری و مراقبت از دندان های مصنوعی:
در صورتی که دندان مصنوعی شما بشکند یا آسیب ببیند، بلافاصله آن را دربیاورید. سعی نکنید آن را تعمیر کنید، خم کرده یا تغییر دهید. برای تعمیر آن به کلینیک مراجعه کنید. اگر دندان شما برآمدگی دارد (باره دندان یا مواد رسوبی) آن را در آب سرکه به نسبت ۱ قسمت سرکه و ۴ قسمت آب قرار دهید. در صورتی که برآمدگی از بین نرفت به کلینیک مراجعه کنید.

زخم دهان ناشی از دندان مصنوعی:
قسمت زیر محل قرارگرفتن دندان مصنوعی ممکن است کمی جراحت پیدا کند. در این صورت پروتز را از دهان خارج کرده و یا استفاده از آن را به حداقل برسانید، سپس به مدت ۲۴ ساعت قبل از مراجعه به دندانپزشک مجددا شروع به استفاده ی آن فرمایید، این عمل موجب افزایش دقت دندانپزشک در تشخیص نقاط تحت فشار در بستر دندان مصنوعی می شود. ترمیم و تنظیم دندان مصنوعی فقط باید توسط دندانپزشک صورت گیرد.

مراقبت از دندان مصنوعی در طی شب:
هر شب قبل از خواب دندان مصنوعی خود را بردارید. این کار به دهان شما فرصت استراحت می دهد و کمک می کند که در طی خواب دندان های خود را نسایید. هر شب با یک مسواک نرم دندان مصنوعی خود را تمیز کنید و سپس در محلول سرم نرمال سالین ۰/۹٪ و یا آب نمک به نسبت یک قاشق چای خوری نمک در یک لیتر آب قراردهید.

از مواد زیر برای تمیز کردن دندان مصنوعی استفاده نکنید:
مواد شوینده آشپزخانه مواد سفید کننده سطوح و رختشویی الکل متیلی مواد ضد غفونی کننده (مگر با دستور دندانپزشک ) آب داغ مواد ساینده.